Bloglar
mobilya kulübü

23 Şubat 2015 Pazartesi

BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR???


DİYENLERE
Doğal ve tadı kötü olmayan bir yöntem ;)
bunun soğan ile yapılanı var ancak bana göre oldukça miğde bulandırıcı :( 
Sana katılıyorum ece diyenlere bir öneri işte ;) 



Kara beyaz ya da kırmızı turp olması bizim uygulamamızı çok etkilemiyor ;) ummarım yeterince anlaşılır fotoğraflar koymuşumdur :)

Üzerini seraladıktan sonra balkona koyun ve bi gün bekledikten sonra içindeki balın turbun suyu ile sulandığını göreceksiniz :)



karabiberi de ektikten sonra  kaşıklamaya başlayabilirsiniz ;) bunu aynı turp üzerinde bi kaç kez uygulayabilirsiniz ;)



  • DİĞER BİR YÖNTEMLER 
Karanfil çayı: Suyun içine 1-3 çay kaşığı toz karanfil ya da karanfil tohumu ilave edip karıştırın, bununla gargara yapın. Karanfilin boğaz ağrınızı hafifleten ve iyileştiren antibakteriyal ve anti-inflamatuar özellikleri vardır.

Pekmeze karabiber ekerek bi kaç gün yemek 

Günde 3-4 kez tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Gargara için 1 çay kaşığı tuzu 1 su bardağı ılık suyla karıştırın. 

Suyu bol tüketmek 

Havanın kuruması boğazınızı da kurutur. Kış aylarından evin veya işyerinizin havasının yeterince nemli olmasına özen gösterin. 

Soğuk yiyecek ve içecekten bi süreliğine uzak durmak 

Zencefil Çayı: Zencefil çayı neredeyse her kaynakta gribe karşı önerilen çözümler arasında yer alıyor. Ağrıyı hafifleten, sinüsleri açan, bulantıya iyi gelen zencefillin tozu yerine tazesini kullanırsanız çayınız daha etkili ve lezzetli olur. 

Kuşburnu marmelatı yemek

Tahrişi Önleyin: Kahve, kola gibi içecekleri mümkün olduğunca az tüketin. Kafeinli içecekler vücudun bakterilerle mücadelesini olumsuz yönde etkiler ve boğaza yapışarak tahrişi artırır. Aynı şey şeker ve şekerli gıdalar içinde geçerli.

Ağız sağlığınıza dikkat etmek

ve diğer C vitamini bol ürünleri tüketmek olacaktır.

YAPILAN EN BÜYÜK YANLIŞ...

Boğazınızı rahatsız hissettiğinizde normalden daha sıcak ya da daha acı şeyler yememeye özen gösterin :) evet acı mikropları öldürür ancak boğazınızın daha çok tahriş olmasına ve daha çok mikroba davetiye göndermenize sebep olacaktır :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder