22 Şubat 2015 Pazar

KOLAY TAHİNLİ KURABİYE YAPIMI#NAM NAM LEZİZ#



Aslında yapımının zor olduğunu düşünüyordum ama bana göre hiç de zor değildi :) eminim size de kolay gelecek ;) 


GEREKENLER

  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak tahin (fazla kattığınızda ağızda acı bir tat bırakır)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • isteğe bağlı 1 ya da 1,5 bardak pudra şekeri
  • 4 bardak un (aldığı kadar uygulayabilirsiniz)
İlk olarak YAĞ, TAHİN, KABARTMA TOZU, ŞEKERLİ VANİLİN ve PUDRA ŞEKERİni iyiçe karıştırdıktan sonra aldığı kadar UN ilave ediyoruz.

Tahinli kurabiyeyi yapmadan önce bir de fındıklı kurabiye yapmıştık anca onun fotoğraflarını çekemediğim için sizlerle paylaşamıyorum :( 
umarım başka zamana ;)))

Ardından toparlanmaya başlayan hamurumuzu şekillendirmeye başlıyoruz.


şekillendirdiğimiz kurabiyeleri 

175° de 30 dk kadar bekletmeniz yeterli ancak fırından fırına değişiklik gösterilebilir :) piştikten sonra da üzerine pudra şekerini dökebilirsiniz :) 

Kurabiyeler çatlamaya başladığı an piştiğine bir işarettir aslında :)

DİKKAT ETMENİZ GEREKEN BİR HUSUS 
kurabiye sıcakken üzerine pudra şekeri dökmeyin ÇÜNKÜ erir ve kurabiyeye DOKUNMAYIN çünkü hemen parçalanır. 

AFİYET OLSUN... ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder